Aanbod

Video afspelen

Eerste hulp training die wat verder gaat dan reguliere EHBO. Theorie en praktijk vaardigheden zijn gebaseerd op situaties waarbij hulp lang op zich laat wachten zoals vaak het geval is in afgelegen gebieden.

Duur: 8u

Prijs: 180,-

Aanmelden

OER EHBO

In deze cursus wordt EHBO op REIS aangevuld met een dag waarbij de medicinale toepassing van planten en kruiden wordt behandeld. We gaan ervan uit dat hulpdiensten niet bereikbaar of nog ver weg van ons zijn. In eerste instantie zal je dan jezelf of uw ‘patiënt’ moeten redden. Deze situaties doen zich vaak voor in een ‘wildernis’ omgeving ver van de bewoonde wereld. Om die reden bespreken we ook onderwerpen zoals hoogteziekte, bliksem, insectenbeten enz. Tijdens de tweede dag van deze cursus gaan we vooral leren hoe de natuur ons kan helpen in preventie en genezing van diverse letsels. Dag twee wordt verzorgd door specialist op dit gebied: Mireille van Nature Works, die in eerste instantie veel kennis heeft opgedaan met plantmedicijn-gidsen op haar verschillende reizen in Midden Amerika en bij Indiaanse familie uit het Ecuadoriaanse Amazonegebied, maar ook in Nederland een kruidenopleiding volgde. Op de OER EHBO dag Natuurmedicijn ontvang je basiskennis over natuur en haar geneeskrachtige eigenschappen in de vorm van theorie maar vooral ook buiten in de praktijk, en in het veld.

Duur: 16 uur

Prijs: 360,-

Aanmelden

Wilderness First Aid

Wilderness First Aid

Gevorderde eerste hulp training. Een must voor beroepsmatige reisleiders en avonturiers. Voor de verantwoordelijke particuliere reiziger is het zeker een gewenste aanvulling. In deze cursus meer praktijk, diepgang en scenariotraining dan bij de EHBO op REIS. De cursus geeft recht op het internationaal erkend certificaat Wilderness First Aid en is tevens erkend door het NKBV.

Duur: 16u

Prijs: 350,-

Aanmelden

 

Wilderness First Aid – Field Training

Wilderness First Aid gecombineerd met de nodige survival skills. In deze cursus leer je niet alleen maar ervaar je ook hoe het is om hulp te verlenen in ’the outdoors’. Een intensieve en leerzame leergang welke ook recht geeft op het internationaal erkend certificaat Wilderness First Aid. Ook deze cursus is erkend door het NKBV. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met De Outdoor School.

Duur: 24u

Prijs: 550,-

Aanmelden

Wilderness First Responder

Wilderness First Responder

In samenwerking met De Outdoor School hebben we een mooi programa met uitdagende workshops voor u samengesteld in een bijzondere omgeving: 8 uur rijden vanaf Stockholm in noordelijk richting. Tijdens deze training wordt u voorbereid op professioneel eerstehulp verlenen in een ‘wilderness setting’. De first responder is de eerste hulpverlener, vaak met weinig middelen, welke ter plaatse komt om kundig de basale maar essentiële eerste hulp te kunnen bieden aan slachtoffers. Dit is van groot belang, zeker wanneer overige medische professionals uit de zorgketen nog niet aanwezig kunnen zijn in het gebied. Vaak zijn First Responders werkzaam voor een bedrijf of organisatie waar men kan verwachten in stevige incidenten te kunnen geraken (zoals medewerkers binnen defensie,  de petrochemie sector, offshore enz.). Maar ook voor een ieder die een Wilderness First Aid te ‘basic’ vindt, biedt de Wilderness First Responder training wellicht de uitkomst. 

Vooraf aan een week praktijk leren in de omgeving van Trehörningsjö – SE, komen we twee dagen bij elkaar nabij Deventer voor een informele ontmoeting, theorie lessen en verdere uitleg over het programma in Zweden. Bij aanmelden verzoeken we u om een cursus boek door te nemen. De cursus wordt afgesloten met een theorie en praktijk examen. Alles wordt voor u verzorgd met uitzondering van de reis naar het cursus gebied. Wel kunnen we u ophalen van een vliegveld (Umea of Örnsköldsvik). Uiteraard mag je ook met eigen vervoer naar de accommodatie komen.

Duur: 9 dagen

Prijs 1950,- (excl. reis)

Aanmelden

KVK 72320508      BTW ID NL001850363B57    ehopreis.nl is onderdeel van SixCheck / Sietsma EHBO & BHV